首爾橙色康第酒店 (Orange County Hotel)

20-33 Changcheon-dong, 新村/弘大, 首爾, 韓國 (電子地圖)

首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 酒店內部 首爾橙色康第酒店 首爾 - 大廳 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房 首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房
所在區域: 新村/弘大 客房數: 38

Poming W. 夫婦 Hong Kong, 2014年4月5日
適合情侶/夫婦

近梨大和弘大
Hin K. 商務旅客 Hong Kong, 2014年3月15日
唔錯,可以黎多次

算平,staff nice, 房間整潔
算平,staff nice, 房間整潔
Wai K. 夫婦 China, 2014年3月13日
地點好,價錢平,不要要求太多

地點好,價錢平,附近很多好嘢食,行去梨大只需10分鐘,很近!
價錢平,不能要求太高,入住第一日入門口後盞燈閃閃下又開又熄咁好恐怖,叫咗員工來整又整唔到,又唔肯換房比我,叫我關門(因裏面仲有對門)唯有算數啦,其中有梳,日用品的櫃桶內有好多頭髮,好嘔心(本人有少少潔癖)之後都唔敢再開個櫃桶!!裏面有免費mask 的!很喜歡新村但下次不會住這間!會試下第二間!
Fu K. 夫婦 China, 2014年3月11日
地點方便 , 整潔舒適

地點方便 / 附近多美食 / 鄰近梨大 / 弘大 ,方便逛街
房間整潔舒適 , 有懂普通話職員 ,方便溝通 , 職員也友善有禮 , WIFI 接收強勁 , 整體不錯 . 唯一不是每日清潔房間 , 提出才會清潔房間
Kam Y. 夫婦 Hong Kong, 2013年11月16日
整絜,文化,有禮城市

酒店方便,近地鐵,購物,美食區
唯一缺點細,但浴窒大,熱水一流,酒店方便,近地鐵2号線,新村站有升降機,去機場快便,近購物,美食區,
Ka L. 單行旅客 Hong Kong, 2013年11月8日
雖然是motel,但服務不錯,休息室的設立是最大優點。但浴室的感覺我不大喜歡

泡麵飲品任吃喝,地點方便,服務人員部分懂中文
不錯, 雖然在到達時因reception 沒有人而等了一會,但服務人員很友善的招待我們。不過可能是motel 的關係,房內燈光偏暗,燈光也偏在一邊而令房間有點熱。房中亦沒有熱水機,要到房外飲水機取水。地下休息室有杯麵,麵包,果醬,雞蛋等提供,不怕肚餓。以這個價格來說算物超所值。
Emily C. 夫婦 China, 2013年11月5日
美食及購物方便

有識講中文及英文的職員
係新村地鐵3或4號出口都可以,一出地鐵見到好多店舖,第一條街轉右會見到有幾間餐廳,係一條斜路上,好多motel, 一路再向上行就會見到orange country hotel. (但同男朋友搵左勁都先搵到....) 原本係因為有早餐先揀呢間酒店,可惜對於佢既所謂早餐真係好失望,早餐區就係服務櫃台對面,一個小吧台, 有部咖啡機,,細個popcorn機, 幾片方包,,,咁就係早餐......chkeck in 時,個工作人員對都冇對過我既資料就比左房card...好唔安全, 上到房, 原來真係好細, (我已經係訂左豪華房)唔鐘意粉紅色既燈光,感覺好辛苦...但浴室大, 房亦有兩部DESK TOP可以上網(不過全部係韓文...), 所以都係用自己手機上網,個WIFI唔錯~非常快
Ho Y. 單行旅客 Hong Kong, 2013年11月1日
交通方便 房間大小適中 感覺舒適

價錢適中交通方便 往弘大梨大新村購物方便 地鐵不用轉線 往龍山首爾的大火車站亦近 適合購物觀光的朋友們。 免費汔水飲品及方便面亦令旅客不用打羅醫肚的問題。下次也會考慮再入住。
問職員往機場的巴士位置講錯了,幸再多作追問,原來候車站方向錯了,不然撘錯車錯過航班,後果不堪設想。 職員冷漠。
Pik C. 夫婦 Hong Kong, 2013年10月30日
交通方便,房間清潔

大至整潔,每日都有清潔及更換毛巾,憐近地鐵及餐館,汽水及方便麵24小時供應。
唯一覺得有問題是洗手盤的高度太矮,只適合小朋友用,成人就顯得比較不方便。走廊通道感覺狹窄。房間只有小窗一隻。
Mun W. 單行旅客 Hong Kong, 2013年10月12日
比想像中好

房間整潔,价錢合理,提供免費飲料.

首爾橙色康第酒店 首爾首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 酒店內部首爾橙色康第酒店 首爾 - 大廳首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房首爾橙色康第酒店 首爾 - 客房