普吉島森塔拉海灘度假飯店 (Centara Grand Beach Resort Phuket)

683 Patak Road, 卡倫海灘, 普吉島, 泰國 83100 (在地圖上標示位置)

普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 內部裝潢/設施 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 兒童遊戲俱樂部 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施
普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 大廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 酒吧/沙發酒吧 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 酒吧/沙發酒吧 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 行政休憩廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳 普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 會議室
所在區域: 卡倫海灘 客房數: 262

Tung L. 有幼兒同行之家庭旅遊 Hong Kong, 2014年8月9日
一切都唔錯除了早餐

地點好,設施好,服務算可以
Wai Y. 有幼兒同行之家庭旅遊 Hong Kong, 2014年8月9日
泳池好正!

泳池, 食物, 房間
1, 房間, 我地BOOK了Deluxe Ocean Facing, 無房upgrade 左去Spa room, 有個Jacuzzi 係露台. 正! 2, 早餐都多野食, 我兩個小朋友 (4同5歲無收錢). 不過個coffee machine 成日壞, 其他都OK, 仲有香蕉pancake 添! 我地都有食Dinner Buffet, 當日係seafood buffet, 好多野食, 蠔同長腳蟹都有, 不過係一般貨式, 炒菜, 炒蟹, 炒蜆好好咪, 甜品幾好,1100B/person, 6-12yr half price. 我兩個囝又唔使錢! 仲有個位播電影比佢地睇, 佢地食飽攤係到睇, 大人可以慢慢食, 仲有食食下有表演,有人跳舞。   3, Children room, 都好大,好多野玩, 又有機打。  4, Swimming pool, 好正, 有lazy river, 又有跳水,又有滑梯。一行出去就係Karon beach, 沙好滑,不過8月好大浪  5, 員工, 員工好友善 6, 地點, 都幾唔方便, 有shuttle bus 都ok, 不過shuttle 唔車行李. 7, 四周環境好靚, 影相正!
U H. 有幼兒同行之家庭旅遊 Macau, 2014年6月6日
殘舊

泳池多設施,沙灘靚,早餐豐富
沒維修及保養,房間殘舊,露台門把手锈蝕爛了,不能上鎖,按摩浴缸非多污積,住了三晚,第三日先有員工用漂白水清洗,浴缸放出來的水是黃色的,房間吊扇的拉鍊開關,一拉就斷了,叫員工來維修,等了一個小時,睡到半夜,聽到嘭一聲,不知道發生什麼事,早上起床在洗手間發現有玻璃碎片,原來半夜嘭一聲是洗手間的筒燈掉下來。
Man H. 情侶/ 夫婦 Hong Kong, 2014年6月2日
很滿意, 下次一定會再入住此酒店

服務員很親切, 速度快, 泳池很大, 很整潔
Sze C. 情侶/ 夫婦 Hong Kong, 2013年9月27日
Karon 海灘比較寧靜,但浪太大,不適宜游泳

外觀宏偉, 泳池也大, 沒有其他
2.3
一間只有外表OK 的酒店. 1. CHECK IN 當天,我和老婆兩點半左右到達,我們足足要等到四點多才可以到房間.其後酒店為表歉意,送了一晚BUFFET 給我們,但那天晚上的食物很一般,一點也不到水準,而且還發現甜品的瓶子裏有一家大細的小蟑螂在嬉戲,嘔心至極點. 2. 住了這間酒店三晚,在房間殺了4隻蟑螂,有一隻還爬到床上. 3. 酒店牆身漏水,有發霉的痕跡. 4. 明明己經按了"DO NOT DISTURB" 個制,O的職員仲O係度拍門,跟住開埋門問要唔要做SPA, 晨早留留就比佢地嘈醒, 最後一DAY仲離譜,直頭開埋門沖左入唻,O係張床到唔知比什麼反應個職員好. 5. 最後一晚停電,打電話比個職員問乜野事,佢就話唔知,問幾時整好,又話唔知,未問完就CUT 左線. O係衣櫃搵枝電筒出唻,點知個電筒無電 6. 見倒個枕頭竟然有血跡,之後放左O係地板諗住HOUSE KEEPER 會換左佢,點知出完街返唻,見佢就咁又放返O係張床到...以後都唔會再去哩間野..又貴又差..不知所謂.
Xue Z. 情侶/ 夫婦 China, 2013年9月26日
有漂亮的私人沙滩

服务员热情周到,环境优美,多个泳池
强烈推荐,虽然离巴东海滩有些距离但是酒店可以随时预定车辆去你想去的地方,私人海滩非常漂亮,酒店有多个泳池,餐厅的口味比较适合外国人,如果想吃海鲜还是建议去巴东
Lam S. 1~2人自助行 Macau, 2013年8月27日
海景靚,環景好,夠寧靜。

海景靚,環景好,夠寧靜。
升級了房間類型為Premium Spa Deluex,其實跟Spa Deluex房間分別不大,主要是露台大了很多,為一個雙邊大露台,及露台的按摩缸亦較大。
Fung Y. 有幼兒同行之家庭旅遊 Hong Kong, 2013年8月27日
休閒和舒適

員工很細心,環境優美,房間整潔
職員很細心,因為我們早了兩小時到達,雖然不能立刻給我們房間,但她問我們會不會享用住酒店設備,如游泳池之類,可以給我們打發時間,只是附近沒有其他食店,行沙灘到附近食店大約要15~20分鐘,布吉坐的士一般都比較貴,坐的士到巴東要300泰銖,所以都在酒店內的餐廳食,食物質素很好,但比酒店外的貴!
Lam S. 1~2人自助行 Macau, 2013年8月25日
近海灘,整體一般,價格較高。

近海灘,風景好,泳池漂亮。
酒店設施是5星級,但酒店職員服務未達五星級,尤其是大堂職員及早餐的待應生,而房間內大毛巾總有一陣"宿"味,執房後毛巾依然有味。總體來說一般,但非常近海灘及房間景觀不錯。
Cheung W. 有幼兒同行之家庭旅遊 Hong Kong, 2013年8月10日
可以的

有條lazy river都ok
個resort大堂給住客的first image好緊要,但Centara個lobby好一般。 check in時,個manager講 as my request,they keep 2 Queen Beds at the Deluxe Pool Suite Room ,但上到房得一張king bed。打番電話落佢問,佢先話:"O, sorry for that! The resort are FULL, no spare room for change.吓....咪唔係安排好,才叫客人上房嗎?何況剛剛才講話有,上到房又係另一回事。 最後,免費加一張床解決問題。 咖啡杯有咖啡漬,未洗。 收$2000一晚,間房清潔度就唔多得。第二日,按咗clean up掣,到黃昏回來都無執房,毛巾未換,垃圾未倒,飲用水未refill,最後要call先換。 之後每日都有清潔番間房,還可以!

普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 內部裝潢/設施普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 游泳池普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 兒童遊戲俱樂部普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 外觀/外部設施普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 大廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 酒吧/沙發酒吧普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 酒吧/沙發酒吧普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 行政休憩廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 會議室普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 會議室普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - Spa普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - Spa普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - Spa普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 客房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 健身房普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳普吉島森塔拉海灘度假飯店 普吉島 - 餐廳