我的帳戶 (登入 )

新葡京飯店 (Grand Lisboa Hotel)

葡京路41號, 澳門市, 澳門 (在地圖上標示位置)

新葡京飯店 澳門 - 客房 新葡京飯店 澳門 - 客房 新葡京飯店 澳門 - 客房 新葡京飯店 澳門 - 客房 新葡京飯店 澳門 - 衛浴間 新葡京飯店 澳門 - 衛浴間 新葡京飯店 澳門 - 外觀/外部設施 新葡京飯店 澳門 - 入口 新葡京飯店 澳門 - 大廳 新葡京飯店 澳門 - 大廳 新葡京飯店 澳門 - 餐廳 新葡京飯店 澳門 - 酒吧/沙發酒吧 新葡京飯店 澳門 - 餐廳 新葡京飯店 澳門 - 游泳池 新葡京飯店 澳門 - 餐廳 新葡京飯店 澳門 - 咖啡店
新葡京飯店 澳門 - 餐廳 新葡京飯店 澳門 - 餐廳 新葡京飯店 澳門 - 餐廳 新葡京飯店 澳門 - 咖啡店 新葡京飯店 澳門 - 餐廳 新葡京飯店 澳門 - 外觀/外部設施 新葡京飯店 澳門 - 內部裝潢/設施 新葡京飯店 澳門 - 游泳池 新葡京飯店 澳門 - 游泳池 新葡京飯店 澳門 - 大廳
所在區域: 澳門市 客房數: 430

Cheng H. 情侶/ 夫婦 Taiwan, 2014年1月27日
貼心的服務,超出我們的想像

貼心的服務,超出我們的想像
Kunyuan L. 1~2人自助行 Taiwan, 2013年9月30日
文化景點與現代建築充分混合的城市

葡式文化建築,夜景極佳,飯店服務好
飯店外型令人印象深刻,櫃檯服務人員親切有禮,房間設備完善乾淨,高樓層夜景極佳!惟飯店大廳未提供wifi有些可惜。
Chu J. 情侶/ 夫婦 Taiwan, 2013年7月9日
很富麗堂華,但大堂太亂太吵了

房間豪華,賭場大,鄰近大三巴
Chun M. 商務旅客 Taiwan, 2013年2月26日
頂級酒店但空間較小

迷你吧, 按摩浴缸
此次入住新葡京酒店,整體感覺都在遇期之內,並沒有太多的驚喜,房間比想像中來的小.酒店本身裝潢豪華奢侈,房間傢俱設施亦為頂級水準.加上絕佳的地理位置.推薦給沒有預算考量的旅客參考.
Hungchun Y. 情侶/ 夫婦 Taiwan, 2012年10月11日
服務一流,大廳超氣派,水晶燈很漂亮

服務很好,外觀氣派,房間內景觀好
登記住房時,櫃檯小姐得知我明天生日,主動免費替我升級海景房,以及贈送一個約6吋的現做蛋糕,房間飲料wifi免費,景觀很棒,房間也超大,沒住過那麼棒的飯店
Sightseeing/Attractions Tip: 到各觀光景點皆很方便
Chi T. 3人以上團體旅遊 Hong Kong, 2014年7月16日
唔抵住...

7 星酒店, 名過於實
GOOD 位置好, 後面就係新馬路 房大: 兩床房瞓到5 個人, 房間清潔, 設備先進,保養唔錯(好過V 字頭果間) 張床舒服,枕頭軟硬合適 浴室: 蒸汽浴+按摩浴缸 B&O 電視, 仲有藍光碟機, 音響好正 免費mini bar, wifi 日夜咖啡廳, 價錢合理, 服務好 生日期間入住可以要求酒店送蛋糕, 仲有兩種口味選擇 岩唔岩口味就唔知,但係夠哂大個, 兩個人食可能慳返一餐(聽聞個蛋糕賣280蚊) BAD 大把... 可以話我挑剔 1. 外港碼頭有新葡京專車, 但係只去到舊葡京,葡京灣路口果面就落客 (雖然行幾分鐘, 但係點解唔車到門口?) 2. 專車上冇WIFI (明係挑剔, 點解永利,銀河有? 但係你冇?) 3. 房入面有3款茶包, 但係1款1個(茶包姐, 比多個都得卦? 如果兩個人都想飲烏龍咪要打交?) 4. 泳池夠煩, 只限訂房果陣有名既人進入, 仲要拎證件對名 (我去游水姐... 過關咩! 仲有如果間房多過兩個人住,多左既人就唔游得水喇) 5. WIFI 唔算快(明挑剔...) 6. Mini Bar 夠哂cheap, 你可以飲, 但不能帶走, 飲完要留罐 7.洗手間入面個肥皂已經開左封.. (又驚人帶走?) 8.問房務員拎沐浴液唔比, 要我打電話去前台 (想收錢? 我打去咪又係你拎上黎==') 9.沐浴間入面有個花洒,同埋熱帶雨林式既花洒, 但係熱帶雨林式個水龍頭係一個圓柱型滑嘟嘟既開關, 如果你成手搽哂成手番皂果陣, 基本上就開唔到水 10. 房入面個大笨象牌保溫水煲只供應熱水... 11. 明明入住果陣要求左兩點退房, 點知一點就打黎"溫馨提示" 你夠哂鐘點解未走?! 12. 個冷氣較到23 度瞓覺都冇人叫凍, 仲可以熱到醒, 有點怪 講到最後, 其實呢間酒店都算豪華同埋舒適, 只不過係管理麻麻 同埋呢個價錢感覺真係有點貴, 唔算超值
Oei H. 有幼兒同行之家庭旅遊 Hong Kong, 2014年5月26日
豪華有氣派,員工服務一流,去澳門必住

豪華有氣派,員工服務一流,在市中心
房間設計非常豪華, 設備一流, 湖景房風景無敵。多謝接待員LINA 姐姐, 她非常親切, 由 CHECK IN 到親自送我們到房間, 表現非常專業及細心, 因我們一家三個大人及兩個小朋友, 入泳池多得她幫忙才可一起玩水,非常愉快的入住經歷。
Qunnie F. 3人以上團體旅遊 Macau, 2014年4月16日
豪華5星級酒店

豪華5星級酒店,奢華,高享受
豪華5星級酒店,雖然價錢很貴,但因酒店本走奢華路線,高享受服務,澳門出名酒店之一,所以還可接受,風景算不錯,樓下是賭場,周圍有美食,中市中心點,交通方便,適合夜生活人士.
Ka L. 有幼兒同行之家庭旅遊 Hong Kong, 2014年2月8日
意想不到住宿

房間優雅, 地點優越
之前未住過新蒲京以為跟舊蒲京一樣的老舊格局, 但原來是完全不一樣, 大家到澳門可以試試不會令你失望!
Nga Y. 有熟齡兒童之家庭旅遊 Hong Kong, 2013年9月21日
渡假首選

房間非常體貼舒適丶觀景開揚丶設備配套齊全
各樣都非常棒,房間十分舒適丶體貼,酒店氣派非凡。 唯一美中不足是員工態度。普遍無笑容丶呆滯丶粗心及欠缺耐性。 粥麵店的員工特別嚴重,其他尚可接受,負責宵夜用膳的最佳。

新葡京飯店 澳門新葡京飯店 澳門 - 客房新葡京飯店 澳門 - 客房新葡京飯店 澳門 - 客房新葡京飯店 澳門 - 客房新葡京飯店 澳門 - 衛浴間新葡京飯店 澳門 - 衛浴間新葡京飯店 澳門 - 外觀/外部設施新葡京飯店 澳門 - 入口新葡京飯店 澳門 - 大廳新葡京飯店 澳門 - 大廳新葡京飯店 澳門 - 餐廳新葡京飯店 澳門 - 酒吧/沙發酒吧新葡京飯店 澳門 - 餐廳新葡京飯店 澳門 - 游泳池新葡京飯店 澳門 - 餐廳新葡京飯店 澳門 - 咖啡店新葡京飯店 澳門 - 餐廳新葡京飯店 澳門 - 餐廳新葡京飯店 澳門 - 餐廳新葡京飯店 澳門 - 咖啡店新葡京飯店 澳門 - 餐廳新葡京飯店 澳門 - 外觀/外部設施新葡京飯店 澳門 - 內部裝潢/設施新葡京飯店 澳門 - 游泳池新葡京飯店 澳門 - 游泳池新葡京飯店 澳門 - 大廳

住宿評鑑 - 新葡京飯店, 澳門