Pelangi Homestay
Free Wi-Fi

Pelangi Homestay

Jalan Kemetiran Kidul, Yogyakarta City Center, Yogyakarta, Indonesia, 55272
- View on map
Standard Room Pelangi Homestay
Standard Room
    Removed from saved list
     Pelangi Homestay
    Lobby Pelangi Homestay
    Interior view Pelangi Homestay
    Standard Room Pelangi Homestay
    See all 30 photos
     Pelangi Homestay

    Pelangi Homestay Reviews

    8.0
    Excellent
    /10
    (35 reviews)See what guests said
    9.2
    Exceptional

    "Stay here, and feel like home."

    Muhamad

    -

    November 22, 2016

    8.4
    Excellent value for money

    Things you’ll love about Pelangi Homestay

    Things you'll love

    • 860 meters to public transportation

    • Free Wi-Fi in all rooms!

    • Breakfast [free]

    • Air conditioning

    Very good
    Location
    7.9
    See map
    Very good location - Inside city center
    Popular
    Nearby
  • Fort Vredeburg Museum1.25 km
  • Jalan Malioboro Street1.31 km
  • Kraton Yogyakarta1.79 km
  • Taman Sari Water Castle1.95 km
  • Prambanan Temple15.43 km
  • Sewu Temple15.88 km
  • Plaosan Temple17.16 km
  • Ullen Sentalu22.86 km
  • Merapi Volcano23.98 km
  • Candi Borobudur Temple26.61 km
  • Value for money8.4
    Location rating7.9
    Nearest airportAdisucipto International Airport (JOG)
    Distance to airport8.8 km

    Rooms available at Pelangi Homestay

    4 Bedroom Home
    4 Bedroom Home
    ...
    • Room size: 200 m²/2153 ft²
    • Country view
    • 10 single beds and 1 queen...
    Enter dates to see prices
    Family - 4 Adults
    Family - 4 Adults
    ...
    • Room size: 80 m²/861 ft²
    • Shower
    • 2 single beds and 1 king b...
    Enter dates to see prices
    Twin Room
    Twin Room
    ...
    • Room size: 12 m²/129 ft²
    • Country view
    • 2 single beds
    Enter dates to see prices
    Standard Room
    Standard Room
    ...
    • Room size: 12 m²/129 ft²
    • Balcony/terrace
    • 1 queen bed
    Enter dates to see prices
    Single Room Only
    Single Room Only
    ...
    • Balcony/terrace
    • Non-smoking
    • 1 single bed
    Enter dates to see prices
    Have a question for Pelangi Homestay?
    Up to 30% off with Agoda Insider Deals!

    Prices drop the moment you sign in!

    Sign in now
    More about Pelangi Homestay

    More about Pelangi Homestay

    An overview

    Show less

    What they offer

    Show less

    Nearest essentials

    Distances shown are straight-line distances on the map. Actual travel distances may vary.
    Show less

    What's nearby

    Distances shown are straight-line distances on the map. Actual travel distances may vary.
    Show more

    Property's guest policies

    Show less

    Some helpful facts

    Show less

    Reviews of Pelangi Homestay from real guests

    Provided by verified guests of Agoda
    Agoda Reviews (35)Booking.com Reviews (3)
    8.0
    /
    10
    Excellent
    Cleanliness8.2
    Facilities7.3
    Location7.9
    Service8.1
    Value for money8.4
    All languages
    All guests (35)
    All room types
    Showing 16 verified guest comments
    7.2
    Very good
    Elwin from Indonesia
    Business traveler
    Twin Room
    Stayed 1 night in January 2019

    Guesthouse ask us to move to other location as they want to renovate”

    The Homestay confirmed their reservation through Agoda, but once we arrived there, they asked us to move to their branch at Jalan Wates, saying that they are going to have renovation the day after we arrived. Not sure if that is a legit reason or just an excuse.

    Reviewed January 30, 2019
    10.0
    Exceptional
    Alif from Malaysia
    Group
    Twin Room
    Stayed 4 nights in January 2019

    Location”

    Location very close to Malioboro Mall.

    Reviewed January 17, 2019
    2.0
    Sean from Australia
    Solo traveler
    Single Room Only
    Stayed 3 nights in January 2019

    Sorry We Are Full”

    I had a prepaid booking here for 3 days. After the first night, they said they had a big group coming and wanted me to move to another place 2km away. Um not happening. Had to argue to get a refund.

    Reviewed January 16, 2019
    6.8
    Good
    Dauthuz from Malaysia
    Group
    Twin Room
    Stayed 1 night in September 2017

    twin room with extra bed”

    booked a twin room w extra bed, looking for it shudn b a problem as it's on Google map but beware as there're people around who would con you into a taxi/rickshaw ride...booked for an extra bed but had a thin mattress on tiled floor instead...aircon compressor was in the bathroom which made the bathroom hot (u can dry ur towel in it!!) while putting on clothes after shower, won't be comfortable if ur doing a big business thr....shower pressure low n no water heater, had to take our bath with cold pail water@@...otherwise aircon functioning, proper bed was ok and staff was ok, area was quiet n safe despite late check in....

    Reviewed November 09, 2017
    9.2
    Exceptional
    Muhamad from Indonesia
    Solo traveler
    Single Room Only
    Stayed 1 night in November 2016

    enjoy feel like home”

    stay here, and feel like home...recommended homestay

    Reviewed November 22, 2016

    Thankyou.... see you next time...

    Responded March 31, 2017
    Pelangi Homestay
    8.0
    Excellent
    ashikin from Malaysia
    Solo traveler
    Single Room Only
    Stayed 3 nights in November 2016

    Affordable”

    Everything is okay

    Reviewed November 07, 2016

    Thankyou, see you next time yaa....

    Responded March 31, 2017
    Pelangi Homestay
    6.8
    Good
    Florian from France
    Couple
    Twin Room
    Stayed 2 nights in June 2017

    Correct”

    Endroit calme, quelques kilomètres du centre à pied, personnel ne parle pas anglais, voisins extraordinaires, faible wifi

    Reviewed July 02, 2017
    8.8
    Excellent
    Caroline from France
    Solo traveler
    Twin Room
    Stayed 1 night in June 2017

    Très bon sejour”

    Chambre tres confortable (bonne literie, climatisation, serviettes a dispo..) dans une jolie maison coloree et bien équipée. Salle de bain sommaire mais rien ne manque (eau froide, champoing, savon.) Les hôtes ne sont pas souvent présents dans la maison mais restent joignables par whatsapp. Cuisine bien equipee et facile d'utilisation. Très bon séjour donc dans cette maison ou on se sent comme chez nous.

    Reviewed June 28, 2017
    4.8
    Tedy
    Family with teens
    Family - 4 Adults
    Stayed 2 nights in February 2019

    fasilitas family Room tidak bagus”

    air tidak ada untuk minum. atau air panas untuk buat kopi atau teh beli sendiri. handuk cuma 1 perlengkapan sabun mandi atau sampo tidak tersedia wifi tidak ada butuh apapun susah disini pengalaman 2 malam bersama kluarga sangat tidak recomend di homestay ini sangat suram. penjaga juga tidak ada sarapan pagi tidak tersedia kapok nginap di sini untuk family jng inap di homestay pelangi suram air untuk minum saja tidak ada untuk petugas kebersihan juga masuk tanpa ijin saya sebagai tamu disini tidak recomend saya baru pertama kali bersama kluarga datang dengan kluarga ke jogja sangat mengecewakan sekali service nyA... saya kapok kesini homestay pelangi

    Reviewed February 18, 2019
    9.2
    Exceptional
    Zulfa
    Group
    Family - 4 Adults
    Stayed 1 night in April 2019

    Recommended”

    Dengan harga murah, penginapan ini masuk daftar rekomendasi. Tempatnya bersih dan mudah dijangkau. Meskipun nggak ada welcome drink dan perlengkapan mandi seperti sabun dan odol.

    Reviewed April 21, 2019
    8.0
    Excellent
    Risqi
    Family with young children
    Twin Room
    Stayed 2 nights in March 2019

    Murah,bersih,bagus,luas”

    =>Murah : sy ambil per kamar dan extra bed luas kamarnya. =>Bersih : dr mulai toilet,kamar disediakan t4 smpah jg,buat tiduran di lantai nya jg enak kan klo bersih,dapur jg brsih. =>Bagus : ponakan sy smpai menamakan "rumah cantik" krn emg seprei nyaa pelangi bagus,nyaman,ac juga,cat pink.😁 => staff ramah,kopi dan teh sesuka hati,masak2 jg bisa,air banyak.

    Reviewed April 17, 2019
    10.0
    Exceptional
    Livia from Indonesia
    Group
    Twin Room
    Stayed 5 nights in January 2018

    Homestay nyaman, bersih, dan mas"nya ramah banget pokoknya”

    Jadi kemarin aku ke jogja ber3, 2 cewek dan 1 cowok karna memang diaini homestay syariah jadi temenku yang cowok itu dipesenin kamar single. Hal pertama yang kami jamah setelah sampe itu kamar mandi, karna kamar mandi menurut kita penting banget. Dan dengan harga yang murah ternyata homestay ini gak menomer 2 kan kualitas. Kamarnya bersih dan kamar mandinya juga (ini yang terpenting). Setelah pagi aku dapet WA dari mas"nya yang isinya bilang kalo udah disiapin roti dan teh jadi kita ber3 tiap hari makan roti dan minum teh (irit banget wkwk). Sebenernya gaada jam malem sih cuman ada portal didepan gang jadi misal kemaleman dari malioboro ada jalan kecil sebelah spbu deket situ yang nanti tembus homestay. Untuk makanan, dideket homestay banyak banget dagang makanan dan semacam indo**** gitu. Dan kalo ke malioboro tinggal jalan, itung" bakar lemak biar gagendut makan terus disana haha. Wajib coba gaes buat kalian yang pengen irit tapi tetep nyaman senyaman doi hehe next trip kesini lagi

    Reviewed January 26, 2018
    10.0
    Exceptional
    Novelia from Indonesia
    Group
    Twin Room
    Stayed 2 nights in January 2018

    REKOMENDASI PENGINAPAN MURAH DAN NYAMAN DI JOGJA DEKAT PUSAT KOTA”

    Pelayanan ramah, lingkungan bersih, harga terjangkau, dekat dengan stasiun dan pusat kota. :)

    Reviewed January 16, 2018
    6.0
    DHIAN from Indonesia
    Couple
    Twin Room
    Stayed 1 night in November 2017

    Oke aja ”

    yang twin ternyata kamar mandi nya sharing, ga ada infonya ..

    Reviewed November 07, 2017
    8.0
    Excellent
    TRIVOSA
    Group
    4 Bedroom Home
    Stayed 1 night in November 2017

    Pelangi Home Stay”

    Pelangi Home stay bagus, lokasi nya tidak jauh dari Malioboro sayang nya masuk ke dalam gang jadi Micro Bus tidak dapat masuk sampai depan pintu Penginapan , kebersihan nya bagus, staff nya sangat membantu. Rekomended

    Reviewed November 06, 2017
    7.6
    Very good
    Volodymyr from Ukraine
    Couple
    Twin Room
    Stayed 1 night in March 2018

    Cheep”

    Air condition work good. Room was clean. It was quiet at night. Free tea and coffee available. Good wifi. No hot water, no sink. Shared toilet could be cleaner.

    Reviewed March 27, 2018
    This is a popular property. Don't miss out!

    Back to search results

    Back to room choices

    |

    Dismiss

    Pelangi Homestay
    |Excellent 8.0
    ×
    Check in. Step out.
    Experiences on Agoda. Because your room is just the beginning.

    • Very good location
    • Fort Vredeburg Museum
    • Tugu Railway Station is within 0.82 km